Luonto inspiroi, rentouttaa ja hoitaa

Pappilanniemi sijaitsee kauniilla niemellä, missä luonto on aivan liki. Rantoja kiertää monimuotoinen luontopolku, jota kävellessä voi rauhoittua ja nauttia ympäröivästä upeasta luonnosta. 

Luontopolun varrella on kolme nuotiopaikkaa. Yksi näistä on katettu ja sitä voi varata omiin tilaisuuksiin (35-40 hlön). Kaksi muuta pienempää nuotiopaikkaa ovat luontoretkeilijöitten käytettävissä. Toinen sijaistee kallion kärjessä ja toinen laavun yhteydessä pikkusaaressa, johon pääsee luontopolulta vetolossilla. Kaikilta nuotiopaikoilta avautuu kaunis Vanajaveden järvimaisema.

Luontopolun varrella sijaitsee tunnelmallisella ulkokirkko, jossa voi hiljentyä kokemaan ympäröivän luonnon pyhyyttä. Kirkolla voi järjestää myös erilaisia ulkoilmatilaisuuksia, kuten vihkimisiä.

Aktiviteetit

Pappilanniemessä on kauniit ja monipuoliset ulkoilumaastot.

Pihapiiristä löytyy hiekkakenttä, lentopallokenttä sekä pienempi asfalttipiha pelejä ja leikkejä varten.  Vastaanotosta voi lainata pihapelejä ja erilaisia pelipalloja. Kesäksi 2023 on tulossa paljon uusia juttuja, kuten kiipeilyseinä, koripallon heittelypiste, sählykenttäpinnoite ja vaijeriliuku.

Ylämaastossa on 12-väyläinen frisbeegolfrata, joka on kaikkien lajista innostuneiden vapaasti käytettävissä. (Parkkeeraus ja kulku Viiden numerolta, Sääksmäen siltojen vierestä) Lataa frisbeegolfradan kartta tästä.

Pihapiiristä lähtee kilometrin mittainen luontopolku, jolle voi rakentaa vaikkapa ohjelmaluonteisen rastiradan tai hiljaisuuden polun. Vastaanotosta voi lainata kävelysauvoja.

Luontopolulta voi poiketa läheiseen pikkusaareen vetolossilla. Saaressa on uusi majoituslaavu ja tulisija. Lossi  ja laavu ovat vapaasti käytettävissä silloin, kun leirikeskuksessa ei ole toimintaa. 

Talvella jäiden kantaessa puitteet pilkkimiselle ovat kohdillaan. 
Kesällä Pappilanniemessä voi harrastaa soutelua, suppailua, seikkailua, onkimista, uimista ja saunomista sekä monenlaisia ulko- ja maastoleikkejä. 

Melontaakin on mahdollista harrastaa Pappilanniemessä. Kanoottien vuokraus edellyttää, että kaikki melomaan aikovat ovat saaneet vastuullisen melontaohjaajan antaman perehdytyskoulutuksen lajiin. Kanoottien vuokraamisesta ja melontaohjauksesta voi tiedustella ja sopia suoraan Sääksmäen seurakunnan nuorisotyön kanssa: ulla-mari.hutko@evl.fi tai marko.itkonen@evl.fi


Lyhyen matkan päästä löytyvät Sääksmäen hienot ja historialliset retkikohteet Rapolan harju, Visavuori, Voipaalan kartano, Sääksmäen sillat sekä tietysti Sääksmäen harmaakivikirkko. Nämä kaikki ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia paikkoja.

Tervetuloa rentoutumaan ja nauttimaan luonnosta!

Lisätietoja: pappilanniemi@evl.fi

 

Kyltti, luontopolku, nuotiopaikka
Ulkokirkko, luonto, metsä, järvi, risti, metsäkirkko